Vorige | Volgende
Onder bod

Omloopseweg 8 Rhoon

Deze woning is onder bod

Omschrijving

Van Gelder agrarische & landelijk vastgoed biedt, geheel vrijblijvend, te koop aan de hierna te omschreven vrijstaande woning met grote schuur met stal, garage en tuin staande en gelegen Omloopseweg 8 in Rhoon.

Omschrijving
De te koop aangeboden woning Omloopseweg 8 in Rhoon, met grote schuur met stal, garage en tuin ligt in het buitengebied van Rhoon in gemeente Albrandswaard. Naast de woning bevindt zich aan de ene kant een grote schuur met stal en aan de andere kant een garage. Om de gebouwen heen bevindt zich een tuin. Het betreft twee kadastrale kavels die gezamenlijk 950m² groot zijn.

Door de aanwezigheid van de schuur van circa 200m² is dit een uitstekende locatie voor een kleinschalig bouwbedrijf of voor ZZP-ers om te wonen en materiaal veilig thuis binnen in de schuur op te kunnen slaan.

Situering
De aangeboden woning met grote schuur met stal, garage en tuin ligt in het buitengebied van Rhoon in gemeente Albrandswaard en is prima bereikbaar. Rhoon is een dorp in de gemeente Albrandswaard en ligt op het eiland IJsselmonde, ten zuidwesten van Rotterdam. Albrandswaard beschikt over goede voorzieningen, waaronder basisscholen, kinderopvang, supermarkt etc. Vanuit de woning heeft u aan de voorzijde landelijk uitzicht. Aan de achterzijde bevinden zich sportvelden. Met de auto bent u in minder dan een half uur in het centrum van Rotterdam.

Kadastrale informatie
Het onroerend goed is kadastraal bekend als Rhoon, sectie B, de nummers 732 en E 1253.

De woning
Het betreft een sfeervolle woning die rond 1970 gebouwd is. Het betreft een traditioneel gebouwde woning die om weer aan de eisen van de tijd te gaan voldoen gerenoveerd moet worden.

De entree is een hal met een trap naar de verdieping, toilet en toegang tot de woonkamer en de keuken. Vanuit de keuken kunt u via de achteringang naar de tuin en de schuur. Op de begane grond bevinden zich naast de woonkamer een zitkamer en een badkamer. Op de verdieping bevinden zich een overloop met bergruimte en drie slaapkamers en toegang tot het dakterras.

In het van toepassing zijnde bestemmingsplan is opgenomen dat de woning maximaal 700m³ inhoud mag hebben. In dit bestemmingsplan is eveneens opgenomen dat burgemeester en wethouders hiervan af kunnen wijken en bij omgevingsvergunning toe kunnen staan dat een woning 10% groter wordt. Hiermee zou de mogelijkheid ontstaan een woning van 770m³ te bouwen.

De woning beschikt over een Energielabel C.

De schuur met stal en garage
Van de grote schuur met aangebouwde stal is niet exact te achterhalen wanneer deze gebouwd is. Op historische kaarten is te zien dat er sinds het jaar 1881 bebouwing aanwezig is op het perceel. De bouwkundige staat van deze schuur is van dien aard dat de enige verstandige optie is slopen en nieuw bouwen.

Nutsvoorzieningen
De woning is aangesloten op elektriciteit, water, gas en de telefoon kabel.

Zakelijke rechten
Op de aangeboden percelen zijn geen zakelijke rechten gevestigd.

Publiekrechtelijke beperkingen
Niet van toepassing.

Bijzondere bepalingen en erfdienstbaarheden
Niet van toepassing.

Bestemming
Voor de woning met schuur en de omliggende gronden vigeert het bestemmingsplan Buytenland zoals vastgesteld door de gemeenteraad van Albrandswaard op 19 juni 2013. Op de aangeboden woning en schuur met stal is volgens dit bestemmingsplan de bestemming Wonen van toepassing.

Bodemonderzoek
Verkoper heeft recent geen onderzoek gedaan of laten doen naar milieuvervuiling in de grond of het grondwater. Bij onderzoek d.d. 2 januari 2024 bij het Bodemloket en in de kadastrale registratie geen bijzondere aandachtspunten gevonden. De koper kan indien gewenst voor zijn rekening en risico een verkennend bodem- en grondwateronderzoek uit laten voeren op het aangeboden onroerend goed.

Bijzonderheden
Het te koop aangeboden onroerend goed ligt tussen Sportpark De Omloop en een gebied met percelen landbouwgrond dat ook feitelijk voor de landbouw in gebruik is. Gemeente Albrandswaard heeft op 18 februari 2020 een voorkeursrecht op de aangeboden kavels gevestigd, gebaseerd op de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVG) wat inhoud dat de kavels bij een eventuele verkoop eerst aan gemeente Albrandswaard aangeboden moeten worden. De maximale looptijd van dit voorkeursrecht is 3 jaar. Het is dus vervallen en het voorkeursrecht is niet meer van toepassing.

De plannen van gemeente Albrandswaard om van de bestaande sportvelden een woningbouwlocatie te maken en de sportvelden te verplaatsen naar de genoemde landbouwgrond zijn niet van tafel. Koper dient er bij het nemen van beslissingen dus rekening mee te houden dat deze voorgenomen ontwikkeling op termijn daadwerkelijk plaats kan vinden.

Verkopers hebben nooit in de woning gewoond danwel er jarenlang niet meer gewoond. Om die reden zal in de koopovereenkomst de niet zelf-bewoningsclausule clausule “Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden” opgenomen worden.

Vanwege deze situatie ontbreken ook de gebruikelijke vragenlijst voor de verkoop van een woning en de lijst van zaken.

Verder zal de Ouderdomsclausule “Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 40 respectievelijk meer dan 140 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper” in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Algemeen
Toelichting meetrapport volgens NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Biedlogboek
Vanaf 1 januari 2023 zijn makelaars wettelijk verplicht een biedlogboek bij te houden bij de verkoop van bestaande woningen (en wanneer de koper en/of de verkoper een particulier is). Biedingen kunt u per die datum, en indien gewenst, nog steeds mondeling met ons bespreken maar dient u daarna digitaal aan ons te bevestigen via uw MOVE-account. Bij het sluiten van een koopovereenkomst verklaar u zich akkoord dat ondertekening van de koopovereenkomst digitaal plaatsvindt (met iDIN identificatie) door gebruikmaking van het platform van ondertekenen.nl.

Er is niet eerder sprake van een koop- en verkoopakkoord dan nadat over de koopsom en alle verdere details overeenstemming is bereikt, uitsluitend blijkend uit een door alle partijen ondertekende koopovereenkomst.

Indien koper één of meer voorbehouden wenst dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen worden niet geaccepteerd, tenzij verkoper alsnog met de betreffende voorbehouden instemt.

Koper heeft een eigen onderzoeksplicht terzake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker inzake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordeningen en dergelijke.

Als verkoopmakelaar behartigen wij de belangen van de verkoper. Wij adviseren belangstellenden daarom een eigen (NVM) makelaar in te schakelen voor advies en begeleiding bij de aankoop.

Deze brochure is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Mochten er toch onjuistheden of onvolkomenheden worden vastgesteld, dan kunnen daar op geen enkele wijze rechten of aanspraken aan worden ontleend.

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend worden gezien als een uitnodiging tot nader overleg, c.q. tot het uitbrengen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over hoofdzaken, maar ook over de details overeenstemming is bereikt. Verder wijzen wij u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoud dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Aanvaarding: in overleg.

Bezichtiging: op afspraak, uitsluitend met de verkopend makelaar.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
vanaf 1960 t/m 1970
In aanbouw
nee
Bouwperiode
vanaf 1960 t/m 1970

Details

Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²
Oppervlakte overige functies
164 m²
Perceel
950 m²
Inhoud
431 m³

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, ligbad, toilet
Keuken type
dichte keuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
geiser eigendom
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2033-11-07
Index
2.49
EPC
2.49

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Rhoon B 732
Oppervlakte
670 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom
Kadastrale aanduiding
Rhoon B 1253
Oppervlakte
280 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, zijtuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
480 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
west
Totale oppervlakte
650 m²

Garage

Garagesoorten
vrijstaand hout
Capaciteit
1
Aantal
1
Voorzieningen
elektra, elektrische deur, vliering
Isolatievormen
geen isolatie

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
aangebouwd steen
Isolatievormen
geen isolatie

Omschrijving

Van Gelder agrarische & landelijk vastgoed biedt, geheel vrijblijvend, te koop aan de hierna te omschreven vrijstaande woning met grote schuur met stal, garage en tuin staande en gelegen Omloopseweg 8 in Rhoon.

Omschrijving
De te koop aangeboden woning Omloopseweg 8 in Rhoon, met grote schuur met stal, garage en tuin ligt in het buitengebied van Rhoon in gemeente Albrandswaard. Naast de woning bevindt zich aan de ene kant een grote schuur met stal en aan de andere kant een garage. Om de gebouwen heen bevindt zich een tuin. Het betreft twee kadastrale kavels die gezamenlijk 950m² groot zijn.

Door de aanwezigheid van de schuur van circa 200m² is dit een uitstekende locatie voor een kleinschalig bouwbedrijf of voor ZZP-ers om te wonen en materiaal veilig thuis binnen in de schuur op te kunnen slaan.

Situering
De aangeboden woning met grote schuur met stal, garage en tuin ligt in het buitengebied van Rhoon in gemeente Albrandswaard en is prima bereikbaar. Rhoon is een dorp in de gemeente Albrandswaard en ligt op het eiland IJsselmonde, ten zuidwesten van Rotterdam. Albrandswaard beschikt over goede voorzieningen, waaronder basisscholen, kinderopvang, supermarkt etc. Vanuit de woning heeft u aan de voorzijde landelijk uitzicht. Aan de achterzijde bevinden zich sportvelden. Met de auto bent u in minder dan een half uur in het centrum van Rotterdam.

Kadastrale informatie
Het onroerend goed is kadastraal bekend als Rhoon, sectie B, de nummers 732 en E 1253.

De woning
Het betreft een sfeervolle woning die rond 1970 gebouwd is. Het betreft een traditioneel gebouwde woning die om weer aan de eisen van de tijd te gaan voldoen gerenoveerd moet worden.

De entree is een hal met een trap naar de verdieping, toilet en toegang tot de woonkamer en de keuken. Vanuit de keuken kunt u via de achteringang naar de tuin en de schuur. Op de begane grond bevinden zich naast de woonkamer een zitkamer en een badkamer. Op de verdieping bevinden zich een overloop met bergruimte en drie slaapkamers en toegang tot het dakterras.

In het van toepassing zijnde bestemmingsplan is opgenomen dat de woning maximaal 700m³ inhoud mag hebben. In dit bestemmingsplan is eveneens opgenomen dat burgemeester en wethouders hiervan af kunnen wijken en bij omgevingsvergunning toe kunnen staan dat een woning 10% groter wordt. Hiermee zou de mogelijkheid ontstaan een woning van 770m³ te bouwen.

De woning beschikt over een Energielabel C.

De schuur met stal en garage
Van de grote schuur met aangebouwde stal is niet exact te achterhalen wanneer deze gebouwd is. Op historische kaarten is te zien dat er sinds het jaar 1881 bebouwing aanwezig is op het perceel. De bouwkundige staat van deze schuur is van dien aard dat de enige verstandige optie is slopen en nieuw bouwen.

Nutsvoorzieningen
De woning is aangesloten op elektriciteit, water, gas en de telefoon kabel.

Zakelijke rechten
Op de aangeboden percelen zijn geen zakelijke rechten gevestigd.

Publiekrechtelijke beperkingen
Niet van toepassing.

Bijzondere bepalingen en erfdienstbaarheden
Niet van toepassing.

Bestemming
Voor de woning met schuur en de omliggende gronden vigeert het bestemmingsplan Buytenland zoals vastgesteld door de gemeenteraad van Albrandswaard op 19 juni 2013. Op de aangeboden woning en schuur met stal is volgens dit bestemmingsplan de bestemming Wonen van toepassing.

Bodemonderzoek
Verkoper heeft recent geen onderzoek gedaan of laten doen naar milieuvervuiling in de grond of het grondwater. Bij onderzoek d.d. 2 januari 2024 bij het Bodemloket en in de kadastrale registratie geen bijzondere aandachtspunten gevonden. De koper kan indien gewenst voor zijn rekening en risico een verkennend bodem- en grondwateronderzoek uit laten voeren op het aangeboden onroerend goed.

Bijzonderheden
Het te koop aangeboden onroerend goed ligt tussen Sportpark De Omloop en een gebied met percelen landbouwgrond dat ook feitelijk voor de landbouw in gebruik is. Gemeente Albrandswaard heeft op 18 februari 2020 een voorkeursrecht op de aangeboden kavels gevestigd, gebaseerd op de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVG) wat inhoud dat de kavels bij een eventuele verkoop eerst aan gemeente Albrandswaard aangeboden moeten worden. De maximale looptijd van dit voorkeursrecht is 3 jaar. Het is dus vervallen en het voorkeursrecht is niet meer van toepassing.

De plannen van gemeente Albrandswaard om van de bestaande sportvelden een woningbouwlocatie te maken en de sportvelden te verplaatsen naar de genoemde landbouwgrond zijn niet van tafel. Koper dient er bij het nemen van beslissingen dus rekening mee te houden dat deze voorgenomen ontwikkeling op termijn daadwerkelijk plaats kan vinden.

Verkopers hebben nooit in de woning gewoond danwel er jarenlang niet meer gewoond. Om die reden zal in de koopovereenkomst de niet zelf-bewoningsclausule clausule “Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden” opgenomen worden.

Vanwege deze situatie ontbreken ook de gebruikelijke vragenlijst voor de verkoop van een woning en de lijst van zaken.

Verder zal de Ouderdomsclausule “Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 40 respectievelijk meer dan 140 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper” in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Algemeen
Toelichting meetrapport volgens NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Biedlogboek
Vanaf 1 januari 2023 zijn makelaars wettelijk verplicht een biedlogboek bij te houden bij de verkoop van bestaande woningen (en wanneer de koper en/of de verkoper een particulier is). Biedingen kunt u per die datum, en indien gewenst, nog steeds mondeling met ons bespreken maar dient u daarna digitaal aan ons te bevestigen via uw MOVE-account. Bij het sluiten van een koopovereenkomst verklaar u zich akkoord dat ondertekening van de koopovereenkomst digitaal plaatsvindt (met iDIN identificatie) door gebruikmaking van het platform van ondertekenen.nl.

Er is niet eerder sprake van een koop- en verkoopakkoord dan nadat over de koopsom en alle verdere details overeenstemming is bereikt, uitsluitend blijkend uit een door alle partijen ondertekende koopovereenkomst.

Indien koper één of meer voorbehouden wenst dient hij dat bij de onderhandelingen in te brengen. Voorbehouden ingebracht nadat een overeenkomst tot stand is gekomen worden niet geaccepteerd, tenzij verkoper alsnog met de betreffende voorbehouden instemt.

Koper heeft een eigen onderzoeksplicht terzake alle onderwerpen die voor hem van belang (kunnen) zijn. Dat geldt zeker inzake bestemmingen, bestemmingsplannen, bouwverordeningen en dergelijke.

Als verkoopmakelaar behartigen wij de belangen van de verkoper. Wij adviseren belangstellenden daarom een eigen (NVM) makelaar in te schakelen voor advies en begeleiding bij de aankoop.

Deze brochure is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld. Mochten er toch onjuistheden of onvolkomenheden worden vastgesteld, dan kunnen daar op geen enkele wijze rechten of aanspraken aan worden ontleend.

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend worden gezien als een uitnodiging tot nader overleg, c.q. tot het uitbrengen van een financieel voorstel. Verkoper stelt uitdrukkelijk dat een verkoop niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over hoofdzaken, maar ook over de details overeenstemming is bereikt. Verder wijzen wij u erop dat het bieden van de vraagprijs niet automatisch inhoud dat er ook een koopovereenkomst tot stand is gekomen.

Aanvaarding: in overleg.

Bezichtiging: op afspraak, uitsluitend met de verkopend makelaar.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
vanaf 1960 t/m 1970
In aanbouw
nee
Bouwperiode
vanaf 1960 t/m 1970

Details

Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²
Oppervlakte overige functies
164 m²
Perceel
950 m²
Inhoud
431 m³

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
3
Aantal etages
2
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, ligbad, toilet
Keuken type
dichte keuken

Isolatie en verwarming

Soort verwarming
cv ketel
Warmwater installatie
geiser eigendom
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
C
Einddatum energielabel
2033-11-07
Index
2.49
EPC
2.49

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Rhoon B 732
Oppervlakte
670 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom
Kadastrale aanduiding
Rhoon B 1253
Oppervlakte
280 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, zijtuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
480 m²
Hoofdtuin achterom
nee
Ligging hoofdtuin
west
Totale oppervlakte
650 m²

Garage

Garagesoorten
vrijstaand hout
Capaciteit
1
Aantal
1
Voorzieningen
elektra, elektrische deur, vliering
Isolatievormen
geen isolatie

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
aangebouwd steen
Isolatievormen
geen isolatie

Foto's

Kaart Omloopseweg 8 Rhoon

naar Omloopseweg 8 Rhoon
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand